Witamy w Magazyn Szachista
 » Strona Główna // » Baza partii / » FORUM / » Kombinacje / » Nauka Gry / » Zadania / » Prenumerata
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

III turniej forumowiczów w szachach powolnych
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 40, 41, 42 ... 45, 46, 47  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.szachista.com Strona Główna
-> Forum dla Zarejestrowanych
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
Michał95
Hetman
Hetman

PostWysłany: Wto Wrz 23, 2008 10:45 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Z Przykrością rezygnuję z admina stronki IIIgo powolniaka.

Powodów jest wiele m.in brak czasu, nie chcę aby nauka i szachy traciły na tym

Bardzo fajnie było móc zarządzać tą stronką ale poprostu już nie mam czasu, i mieć go raczej nie będę

Jeśli nikt się nie znajdzie do kontynuoowania stronki, to postaram się ją do końca poprowadzić, ale od IV edycji ( ?!) już NAPEWNO NIE

Jest to tak czasochłonne,że brakuje czasu na inne sprawy

Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

byk
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Wrz 24, 2008 6:16 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

II runda
byk - Warcabista

Niedziela 28.09.2008, godz 21.00

Ciekawe co będzie miało większą oglądalność: nasza partia czy "Taniec z Gwiazdami" i "Teraz albo nigdy" Razz. Brain, co będziesz oglądał?

Jednocześnie zapraszam każdego chętnego na każdy kolejny niedzielny wieczór (na godzinę 21.00). Oczekuję na wyzwania.

Pozdrawiam
byku

brainw0rker
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Wrz 24, 2008 5:01 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

byk napisał:
Ciekawe co będzie miało większą oglądalność: nasza partia czy "Taniec z Gwiazdami" i "Teraz albo nigdy" Razz. Brain, co będziesz oglądał?

Cholera, dylemat w stylu czy oglądać finałową partię syn byka - córka marcinosa jubileuszowej, XXV Edycji Powolniaka, czy jednak lądowanie człowieka na Marsie...

byk
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pon Wrz 29, 2008 7:50 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

byk - Warcabista 1:0

Zagraliśmy Partię Szkocką z nieczęsto spotykanym wariantem 4... Nxd4 5. Qxd4. Czarne wykonały kilka pasywnych ruchów i podstawiły piona, za jakiś czaś drugiego nie uzyskując w zamian żadnej rekompensaty. Partia skończyła się w 25 posunięciach - jakkolwiek do mata było daleko, to dalsza gra była rzeczywiście dla czarnych agonią.
Dziękuję za grę i czekam na rewanż.

Zapraszam do pojedynków wieczorami (z naciskiem na niedzielę).

Pozdrawiam
byku

Warcabista
Pion
Pion

PostWysłany: Pon Wrz 29, 2008 2:33 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Zgadzam się z powyższym. Było sporo niedokładności z mojej strony i zbyt łatwe straty pionów, co przy uproszczeniu pozycji - skutkowało przegraną. Dzięki za partię.

A co z partią: Michał95 - Marcinos? Shocked

Marcinos
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pon Wrz 29, 2008 8:32 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Cytat:

Nie doszło do niej, z powodu bólu [tu wstaw jakąś część ciała] Michała. Dowiedziałem się o tym, podobnie jak o rezygnacji z prowadzenia strony, w sposób skandaliczny. Poprzestanę na tym, że mój czas nie został uszanowany - pranie brudów będzie innym razem.
W każdym razie Michał ma 2 tygodnie na znalezienie terminu, który będzie mi odpowiadał. To dość obcesowe postawienie sprawy, ale pluję jadem i wolę się li tylko do tego ograniczyć. 2 brzydkie numery w ciągu dwóch dni - mam nadzieję, że na tym nasz Kasparow poprzestanie.

W rundzie 2 rozegrano dwie partie. W partii mattihau - Michał95 zwyciężyły białe, po dość przekonującej grze - nie bez zgrzytów jednak, włączając w to podstawki. Samą partię przesłoniła jednak kultura (a może jej brak?) czarnych. O tym już jednak dyskutowano i zostawmy to w spokoju.
Partię byk - Warcabista podsumowali sami autorzy. Czarne po nieuważnej grze przeszły do końcówki z deficytem dwóch pionów i nie kontynuowały walki.

Runda 3 przestawia się tak:
III runda 29.09-12.10 (pauzuje Warcabista)
mattihau - byk
Marcinos - tpp
pooher - Michał95 (rozegrana)

Ozdobą rundy będzie niewątpliwie pojedynek Mateusza z bykiem. Dziękuję i pozdrawiam.

Michał95
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pon Wrz 29, 2008 9:04 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Marcinos napisał:
Cytat:

Nie doszło do niej, z powodu bólu [tu wstaw jakąś część ciała] Michała. Dowiedziałem się o tym, podobnie jak o rezygnacji z prowadzenia strony, w sposób skandaliczny. Poprzestanę na tym, że mój czas nie został uszanowany - pranie brudów będzie innym razem.
W każdym razie Michał ma 2 tygodnie na znalezienie terminu, który będzie mi odpowiadał. To dość obcesowe postawienie sprawy, ale pluję jadem i wolę się li tylko do tego ograniczyć. 2 brzydkie numery w ciągu dwóch dni - mam nadzieję, że na tym nasz Kasparow poprzestanie.

W rundzie 2 rozegrano dwie partie. W partii mattihau - Michał95 zwyciężyły białe, po dość przekonującej grze - nie bez zgrzytów jednak, włączając w to podstawki. Samą partię przesłoniła jednak kultura (a może jej brak?) czarnych. O tym już jednak dyskutowano i zostawmy to w spokoju.
Partię byk - Warcabista podsumowali sami autorzy. Czarne po nieuważnej grze przeszły do końcówki z deficytem dwóch pionów i nie kontynuowały walki.

Runda 3 przestawia się tak:
III runda 29.09-12.10 (pauzuje Warcabista)
mattihau - byk
Marcinos - tpp
pooher - Michał95 (rozegrana)

Ozdobą rundy będzie niewątpliwie pojedynek Mateusza z bykiem. Dziękuję i pozdrawiam.

Przekręciłeś "Nie doszło do niej, z powodu bólu [tu wstaw jakąś część ciała] Michała"

Nie mogłem jej grać w czwartek,w piątek ani weekend , zaproponowałem poniedziałek,który natomiast Marcinowi nie odpowiadał? nie rozumiem tego tonu,nie pisałem tu przez jakiś czas... ciekawy byłem co tu się będzie dziać, opisałeś tą sytuację bardzo jednostronnie, i określenia których użyłeś nieco uraziło mnie, możesz sobie wpisać walkowera na Twoją korzyśc w parti ze mną, a nawet najlepiej wyrzuć z turnieju, bo naprawdę czasu nie mam, i co ja na to poradzę? hm?

Pozdrawiam
Powrót do góry

Marcinos
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pon Wrz 29, 2008 9:24 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Cytat:

Przekręciłeś "Nie doszło do niej, z powodu bólu [tu wstaw jakąś część ciała] Michała"

Nie mogłem jej grać w czwartek,w piątek ani weekend , zaproponowałem poniedziałek,który natomiast Marcinowi nie odpowiadał? nie rozumiem tego tonu,nie pisałem tu przez jakiś czas... ciekawy byłem co tu się będzie dziać, opisałeś tą sytuację bardzo jednostronnie, i określenia których użyłeś nieco uraziło mnie, możesz sobie wpisać walkowera na Twoją korzyśc w parti ze mną, a nawet najlepiej wyrzuć z turnieju, bo naprawdę czasu nie mam, i co ja na to poradzę? hm?

Pozdrawiam

Ani nie przekręciłem, ani Cię nie wyrzucę. Brak mi podstaw, a i jakimś megalomanem nie jestem, by decydować o tym kto gra, a kto nie. Powód który podałeś jako przyczynę przełożenia jest tragikomiczny - może do NFZ o jakiś dodatek zdrowotny wystąp. Ból pleców rozłożył go na kilka dni - możnaby pomyśleć, że z wojny wrócił, albo cement nosi po partii. Ale pal licho twój powód. Nie raczyłeś mi zakomunikować, że nie masz czasu grać o ustalonej godzinie. sam musiałem do Ciebie pisać, tylko po to, by nagle się okazało, że grać nie możesz. Zwykłe szczeniactwo, szkoda żem na FICS nie czekał na Ciebie o wyznaczonej porze. Siedziałbym pewnie do dziś. Jedno zdanie by wystarczyło i nie byłoby problemu - jednak to Cię przerosło (jak i stawianie kropek w poście, tfu). O rezygnacji z administrowania stroną też nie miałeś czasu mnie powiadomić. I co tu z Tobą zrobić, jak Cię traktować? Przez całe wakacje smęcisz, że chcesz grać, stronę ulepszać itd. Teraz widać ile te majaki warte były. Powinienem był łbem w blat wyrżnąć, miast tego słuchać - ale człowiek nie młody już, plecy mnie rozbolały, to i nic do mnie nie docierało.
Nie wiem co mnie bardziej denerwuje - twój brak szacunku do innych, czy też może udawanie niewiniątka. Bo wiesz, że o tym wszystkim już do Ciebie na GG pisałem! Mogłeś to wszystko wyjaśnić i zostałoby między nami. Niestety, nie raczyłeś odpisać. Wot, michałowy zwyczaj.,, Evil or Very Mad

Jeśli nie masz czasu z nami grać, to nie wysługuj się mną, tylko sam podejmij decyzję. I salute!

brainw0rker
Hetman
Hetman

PostWysłany: Wto Wrz 30, 2008 8:22 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Hej, hej!
Tuhaj-bej
Rozserdywsia duże!
Hej, hej,
Tuhaj-bej
Ne serdysia, druże!

Laughing

Michał95
Hetman
Hetman

PostWysłany: Wto Wrz 30, 2008 8:57 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Marcinos napisał:
Cytat:

Pozdrawiam

Ani nie przekręciłem, ani Cię nie wyrzucę. Brak mi podstaw, a i jakimś megalomanem nie jestem, by decydować o tym kto gra, a kto nie. Powód który podałeś jako przyczynę przełożenia jest tragikomiczny - może do NFZ o jakiś dodatek zdrowotny wystąp. Ból pleców rozłożył go na kilka dni - możnaby pomyśleć, że z wojny wrócił, albo cement nosi po partii. Ale pal licho twój powód. Nie raczyłeś mi zakomunikować, że nie masz czasu grać o ustalonej godzinie. sam musiałem do Ciebie pisać, tylko po to, by nagle się okazało, że grać nie możesz. Zwykłe szczeniactwo, szkoda żem na FICS nie czekał na Ciebie o wyznaczonej porze. Siedziałbym pewnie do dziś. Jedno zdanie by wystarczyło i nie byłoby problemu - jednak to Cię przerosło (jak i stawianie kropek w poście, tfu). O rezygnacji z administrowania stroną też nie miałeś czasu mnie powiadomić. I co tu z Tobą zrobić, jak Cię traktować? Przez całe wakacje smęcisz, że chcesz grać, stronę ulepszać itd. Teraz widać ile te majaki warte były. Powinienem był łbem w blat wyrżnąć, miast tego słuchać - ale człowiek nie młody już, plecy mnie rozbolały, to i nic do mnie nie docierało.
Nie wiem co mnie bardziej denerwuje - twój brak szacunku do innych, czy też może udawanie niewiniątka. Bo wiesz, że o tym wszystkim już do Ciebie na GG pisałem! Mogłeś to wszystko wyjaśnić i zostałoby między nami. Niestety, nie raczyłeś odpisać. Wot, michałowy zwyczaj.,, Evil or Very Mad

Jeśli nie masz czasu z nami grać, to nie wysługuj się mną, tylko sam podejmij decyzję. I salute!

Pozostawię to bez komentarza ...

Cytat:
Ani nie przekręciłem, ani Cię nie wyrzucę. Brak mi podstaw, a i jakimś megalomanem nie jestem, by decydować o tym kto gra, a kto nie. Powód który podałeś jako przyczynę przełożenia jest tragikomiczny - może do NFZ o jakiś dodatek zdrowotny wystąp. Ból pleców rozłożył go na kilka dni - możnaby pomyśleć, że z wojny wrócił, albo cement nosi po partii.

Niniejszym proszę o wycofanie z turnieju....

Pozdrawiam

PS. Opuszczam to forum na okres nieokreślony,a może i na zawsze
Powrót do góry

Marcinos
Hetman
Hetman

PostWysłany: Wto Wrz 30, 2008 9:30 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Rezygnacja przyjęta. Michałowi należą się podziękowania za to, że pociągnął tą stronę w momencie, gdy poprzedni prowadzący zrobił mnie w balona. Tyle w temacie.

Zatem mamy już tylko 6 graczy. Pauzy nie są dłużej potrzebne - osoba, którą czekał przymusowy 2 tygodniowy odpoczynek zwyczajnie gra z przeciwnikiem, z którym miał grać właśnie Michał. Zatem 3 runda wygląda tak:
III runda 29.09-12.10
mattihau - byk
Marcinos - tpp
pooher - Warcabista

brainw0rker
Hetman
Hetman

PostWysłany: Wto Wrz 30, 2008 11:40 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Michał95 napisał:

Do tej pory po takiej zapowiedzi ten czas wahał się od godziny do doby Razz

I teraz też jakoś mi się nie wydaje żeby to było 'na zawsze', mimo że zapewne nikt nie będzie prosił "wróć", tylko, tak jak w przypadku turnieju, szybciutko położą na nim klapę, jak mi tą sytuację ktoś podsumował Very Happy Dorzecznie i celnie, dosadnie, acz z wyczuciem, zwięźle, acz obrazowo Laughing Laughing Laughing

Vishy
Goniec
Goniec

PostWysłany: Wto Wrz 30, 2008 12:13 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Michał95 napisał:
?
Opuszczam to forum [...] może i na zawsze

znowu!? Laughing

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Warcabista
Pion
Pion

PostWysłany: Wto Wrz 30, 2008 7:26 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Michał95 napisał:

Jak tak dalej będziesz odchodził to pobijesz rekord Estorila. Od kiedy sięgam pamięcią, on zawsze odchodził z tego forum. Laughing

pooher
Hetman
Hetman

PostWysłany: Nie Paź 05, 2008 6:42 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Warcabisto! Kiedy zagramy partyjkę? Jestem gotów.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 40, 41, 42 ... 45, 46, 47  Następny
Wszystkie czasy w strefie
www.szachista.com Strona Główna
-> Forum dla Zarejestrowanych
Strona 41 z 47